Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Új óvoda épül Vértesszőlősön

A település jelenlegi óvodájának épülete egy régi parasztházból lett átalakítva, méretei már nem felelnek meg az előírásoknak, de a gyermeklétszám növekedéssel sem tud megbirkózni.

Az ünnepségen az ovis gyermekek rövid műsorral köszöntötték az egybegyűlteket, majd Nagy Csaba polgármester ünnepi beszédében kiemelte, az új óvodával egy évtizedes probléma oldódik meg. Reményeik szerint a csöppségek a következő tanévet már az új óvodában kezdhetik, ahol 1250 négyzetméteren - amely háromszorosa a jelenlegi épületnek -, 24 új bölcsődei és 125 óvodai férőhely áll majd rendelkezésre. A beruházás 380 millió forintból valósul meg, ehhez a megyei önkormányzat által koordinált TOP-ból 150 millió forintot nyert el az önkormányzat.

Bencsik János országgyűlési képviselő beszédében köszönetet mondott a vértesszőlősi szülőknek, akik bíznak az intézményben, az ott dolgozók hozzáértésében, és gyermekeiket a helyi óvodába íratják be.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke pedig elmondta, a település, a térség és a megye összefogása tette lehetővé a beruházás megvalósulását. Hozzátette, különösen nagy öröm, hogy az 5 óvodai csoport mellett az épületben 2 bölcsődei csoport is tud majd működni.

2017-10-09 10:13 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom