Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Komárom-Esztergom megye jó példával szolgál

A KÖFOP által finanszírozott projektbe a BM országosan 8 megyét vont be, ezek egyike volt Komárom-Esztergom megye. A megyék egy „helyi témát” is megadhattak, amire végül a vizsgálat fókuszált. Megyénkben a környezetvédelem témára esett a választás, ezt indokolta a most készülő klímastratégia és SECAP (fenntartható energia és klíma akcióterv) tervezés és további, a környezetvédelmet szolgáló megyei törekvések is.

Hogy a program mennyire volt sikeres? Maximálisan - fogalmazott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. A területi workshopok látogatottsága és a műhelymunkák aktivitása is igazolta a témaválasztás helyességét. Borsó Tibor, a közgyűlés alelnöke, a projekt szakmai vezetője megerősítette, a megye a koordinációban már eddig is meghatározó szerepet töltött be. A TOP tervezés és a most folyó uniós projektek menedzselése is jó példa arra, hogy a területi középszint alkalmas komplex feladatok ellátására is. Megyénk jelentős helyzeti előnnyel is bír, hiszen a területi operatív program során végzett többletmunkája most kezd kamatozni. A tervezés során kialakított területfejlesztési intézményrendszer pedig jó alapot szolgáltat a további koordinációs feladatok ellátására is.

A megyei önkormányzat a fenti projekt keretében egy nyitó és egy záró-konferenciát, továbbá Nyergesújfalun, Kisbéren és Komáromban három területi workshop-ot is szervezett olyan széleskörű érdeklődésre számot tartó helyi témák felvetésével, mint a környezetbiztonság, a klímatudatos erdőgazdaság és mezőgazdaság. Számadó Róza, a BM Önkormányzati Koordinációs Irodájának főosztályvezetője gratulálva a megyében folyó munkához örömmel nyugtázta, hogy Komárom-Esztergom megye a projekt során szerzett tapasztalatait és a jó gyakorlatokat a többi megyével is megoszthatja a BM 2017. november 9-i tengelici rendezvényén is.

A BM az egyes megyékben végzett kutatásaiból egy összefoglaló ajánlást készít, ami a Kormányjelentésbe épülve fontos döntés-előkészítő anyag lehet a megyék jövőbeli feladatainak bővítéséhez.

2017-10-11 16:17 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom