Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Szavaltak az 50 év felettiek – versmondó verseny Esztergomban

A versenyre ezúttal 29-en jelentkeztek, közülük heten határon túlról. Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Romanek Etelka polgármester, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke és Meszes Balázs, az Esztergom Város Idegenforgalmi és Kulturális Bizottságának elnöke is. A Megyei Közgyűlés, a korábbi évekhez hasonlóan különdíjat is felajánlott.

Az illusztris zsűri hosszas mérlegelést követően választotta ki a három legjobbnak ítélt versmondót. A harmadik díjat Bohák Anikó Érsekkétyről, a második díjat Strich Lászlóné Budapestről, az első díjat pedig Mach András szintén budapesti lakos érdemelte ki. A zsűri különdíját Ungvári Tamás Egerből kapta.

A Megyei Közgyűlés különdíját, melyet Steindl Balázs alelnök adott át, Ézsiás Lászlónak ítélte a zsűri. A hetvenéves, világtalan férfi az esztergomi versmondó verseny visszatérő résztvevője, az eddigi kilenc alkalom mindegyikén mondott verset.

Külön köszöntötték a legidősebb versenyzőt: Jobák Márta 93 éves, az utóbbi években ő is mindig részt vett a versenyen, az elmúlt évben díjazott is lett. Martsa Piroska szobrászres-taurátor, műteremvezető munkája három gyönyörű Arany János emlékplakett, melyeket a zsűri döntésének megfelelően Szulényi Mária Valéria Párkányból, Németh Tamás Ferencné Nyergesújfaluról, és Pálmai József Dömösről vehetett át.

A Szentgyörgymezei Olvasókör egyebek mellett felajánlott három üveg mézet, amelyet a zsűri döntése alapján egy ajándékkönyvvel és az emléklappal együtt a következők kapták meg: Rucska Ferencné Tokodról, Kiss László Esztergomból, és Sopovné Dr. Bachmann Katalin Tatáról.

A rendezvényről senki nem távozott üres kézzel: a könyvtár igazgatója mindenkinek megköszönte a részvételt, és egy kis kötettel, valamint az alkalomra készült emléklappal tette emlé-kezetessé valamennyiük számára a részvételt.

2017-10-11 16:20 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom