Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


25 éves a német-magyar focibarátság megyénkben

A Komárom-Esztergom Megyei és a német Rajnai Labdarúgó Szövetség közti együttműködési megállapodást 1992-ben írta alá a két akkori elnök, Solymos Tibor és Theo Zwanziger. Ezt erősítette meg a hétvégén, október 14-én tartott jubileumi ünnepségen a két mostani vezető: dr. Kancz Csaba és Walter Desch. Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei elnöke hangsúlyozta, ez a partnerkapcsolat elsősorban a fiatal labdarúgók számára fontos.

„Elsősorban a célja ennek a partnerkapcsolatnak, hogy a magyar-német kapcsolatokat továbbfejlessze, és a labdarúgás területén adjon módot arra, hogy a fiatalok megismerjék egymást, egymás kultúráját, országait, és természetesen megmérkőzzenek egymással a gyepen” – fejtette ki.

Popovics György, a megyei közgyűlés és a Buzánszky Alapítvány elnöke, az MLSZ megyei igazgatóságának tagja hozzátette, „a két és fél évtizedes sportkapcsolat kezdetén még az Aranycsapat tagjai is köztünk voltak - ezt a kapcsolatot nem a politikának, nem a magyar labdarúgásnak, hanem nekik, a magyar labdarúgás nagyjainak köszönhetjük. Most nekünk kell tovább vinni a lángot.”

Az eseményen két díjat is átadtak: Hoffman Józsefet, a nemzetközi kapcsolatok alakításában nyújtott érdemeiért ismerték el, míg Hans-Peter Schössler, a Rajna-Pfalzi Szövetség egykori főügyvezetője nevében jó barátja, Walter Desch vette át a tavaly megítélt Komárom-Esztergom Megyéért díjat.

2017-10-30 14:11 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom