Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Együttműködési megállapodást írtak alá a bányász múzeumok

A rendezvény elsősorban a testvérmegyék barátságát hivatott ünnepelni, rendszeresen bemutatkoznak rajta német, skót és magyar zenekarok és táncegyüttesek is, megmutatva egymásnak nemzetük kultúráját. A megyei delegációt idén az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar, a tatabányai Néptánc Show Táncegyüttes és Demeniv Mihály kísérte el.

A vendégek a három napos program keretében a járás és a környék több nevezetességét keresték fel: megtekintették többek között az esseni „Zeche Zollverein”egykori bányaüzemet, körutazást tettek a járásban, Erkelenzben városnézésen, Hückelhovenben bányalátogatáson vettek részt. A kétévente, más-más megyében megrendezésre kerülő esemény fénypontja az Oberbruchban tartott gála volt, melyen Popovics György, Stephan Pusch Heinsberg járás elnöke, valamint John Ramsay, a Midlothian Twinning Association elnöke mondott rövid köszöntőt. A rendezvényen Szegner Balázs düsseldorfi főkonzul is tiszteletét tette.

A közös hagyományokra alapozva a programsorozat részeként a tatabányai, az oroszlányi és a hückelhoveni bányászati múzeum együttműködési megállapodást írt alá, amellyel támogatják az érintett területeken működő intézmények közötti együttműködések kialakítását, szakmai eszmecserék lebonyolítását és kiállítási témák felkutatását. Nem csak a bányászati múzeumok, hanem Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata és a Heinsberg járás is pártolja az együttműködések létrejöttét – erről Popovics György és Stefan Pusch írt alá szándéknyilatkozatot, amely remélhetőleg jó alapot biztosít a valódi szakmai kapcsolatfelvételhez is.

2017-11-15 11:42 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom