Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Nagy érdeklődés mellett mutatta be környezetvédelmi tevékenységét Komárom-Esztergom megye

A megyei önkormányzatot többek között Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Borsó Tibor alelnök, Veres Zoltán megyei jegyző, és Hummel Rudolf osztályvezető képviselte.

A rendezvény Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjével vette kezdetét, aki beszédében kiemelte, a MÖOSZ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a megváltozott körülmények között megtalálja az ezeréves megyék lehetőségeit és jövőjét.

Ezt követően Számadó Róza, a BM Önkormányzati Koordinációs irodájának főosztályvezetője az önkormányzati tématerületen megvalósuló projekteket ismertette. Tatai Laura, a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese az EU-s fejlesztések koordinációjáról tartott beszámolót, Tipold Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium Területfejlesztési Tervezési Főosztályának főosztályvezető-helyettese pedig a területfejlesztésekkel kapcsolatos aktuális kérdéseket mutatta be.

Az előadásokat követően a résztvevők több csoportos műhelymunkán vettek részt, ahol a megyei önkormányzatok mutathatták be projektjeiket és az ezzel kapcsolatos jó gyakorlatokat, amelyeket az egyes területeken megvalósítottak. Megyénk konferenciákon, műhelymunkákon és különböző területi workshopokon igyekezett felhívni a figyelmet a környezetbiztonságra, a klímatudatos gazdálkodásra és átadni az ismeretanyagot a környezetvédelem témáival kapcsolatban. Borsó Tibor, a közgyűlés alelnöke, a projekt szakmai vezetője megerősítette, a TOP tervezés a most folyó uniós projektek menedzselése is jó példa arra, hogy a területi középszint alkalmas komplex feladatok ellátásra.

2017-11-15 11:45 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom