Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Polgárőrök a parlagfű mentesítésért

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke megnyitóbeszédében elmondta, hogy a Polgárőrség zászlajára tűzte a környezetvédelmet is, példát mutatva a többi civil szervezet, a civil szféra felé.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy a polgárőrök szerepe az erős közbiztonság megteremtésében valóban kulcsfontosságú, aminek az egyik legjobb fokmérője, hogy az ország közbiztonságán egyáltalán nem érződött, amikor a déli határra vezényeltek több ezer rendőrt.

Dr. Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára többek között arról szólt, hogy a polgárőröknek helyismeretük révén különösen fontos szerepük van a fertőzött területek felderítésében, a prevencióban, a földtulajdonosok szemléletformálásában.

Dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért Felelős helyettes államtitkára bemutatta a védett állatok megmentésére, valamint a környezetszennyező és egészségre káros tüzelőanyagok felszámolására indított „Fűts okosan!” kampányt is.

A résztvevőket Romanek Etelka polgármester köszöntötte, aki megköszönte a polgárőrök sokrétű és aktív tevékenységét országosan és Esztergomban is. Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében tájékoztatta a jelenlévőket a Komárom-Esztergom megyei klímastratégia elkészítésére és éghajlat-változási platform létrehozására elindított KEHOP pályázat eddig elért eredményeiről, és köszönetet mondott az ebben közreműködő polgárőrök segítségéért.

Előadást tartott ezen kívül Réthy Pál a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály vezetője, Erdős Viktória, az Országos Polgárőr Szövetség környezetvédelmi alelnöke, Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Tarcali Gábor a Magyar Növényorvosi Kamara elnök, Cseh László, a Baranyai Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Simon Andrea, Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal növényvédelmi szakértője, Gábriel Géza, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-Felügyeletért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese.

2017-11-15 11:52 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom