Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


IV. ETT Műhely Tatabányán

A rendezvényt Vasi Emma, a Rába-Duna-Vág ETT igazgatója nyitotta meg, majd Popovics György, a megyei közgyűlés és a Rába-Duna-Vág ETT elnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, fontosak ezek az értekezletek a tapasztalat- és ötletcsere szempontjából is. „Az utóbbi másfél évben elértük azt, hogy valódi szakmai feladatokat tudunk megvalósítani, jó partnerei vagyunk a külügyminisztériumnak és a miniszterelnökségnek, a Kisprojekt Alap menedzselésével pedig egy régi nagy álmunk válik valóra” – mondta.

Abaffy Patricia, a KKM főosztályvezető-helyettesének köszöntője után Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia ETT igazgatója az Interreg Program Kisprojekt Alapjával kapcsolatos aktuális tudnivalókról számolt be, majd Vasi Emma a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat társtulajdonában működő Rába-Duna-Vág ETT tevékenységét és nyertes projektjeit mutatta be.

A két társulás jogosultsági pályázatot nyert a Kisprojekt Alap menedzselésére, amellyel a keleti és a nyugati határtérséget érintő számos kisebb projekt megvalósításához járulhatnak hozzá. Jelenleg a pályázat második körének kiértékelése zajlik, a tervek szerint az első felhívásokat következő évben hirdetik meg – ezen civil szervetek, önkormányzatok, közintézmények, kamarák és közérdeket szolgáló magánintézmények nyerhetnek támogatást különböző kulturális rendezvények, előadások, fesztiválok szervezésére, csereprogramok indítására, képzések és nyári egyetemek szervezésére, közös művészeti alkotások készítésére, akár könyvek publikálására is.

Ezt követően Gida Bettina, a Kreatív Európa Nonprofit Kft. program koordinátora és Mondik Gábor, alprogram-vezető tartott előadást a Kreatív Európa Programról és a Kultúra Alprogramról, a nyitva álló pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról.

A rendezvény második felében Bara Zoltán, a Pons Danubii ETT igazgatója a projektmegvalósítás gyakorlati oldalát és az általuk menedzselt projekteket mutatta be, majd Dávid Veronika, a CESCI képviseletében a baszkföldi határmenti szereplőkkel való együttműködési lehetőségekről tájékoztatott. A nap hivatalos részének zárásaként lehetőség nyílt a KKM munkatársaival az ETT-ket érintő aktuális témák átbeszélésére is.

A Műhely a KÖFOP 3.3.3-15-2016-00002 azonosítószámú projekt támogatásával valósult meg.

2017-12-13 10:19 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom