Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Elkészült a kisbéri autóbusz-állomás

A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. saját finanszírozásában építtette újjá az autóbusz-állomást Kisbéren. A munkálatok szeptemberben kezdődtek, és március 31-én fejeződtek be. A 100 millió forint értékű beruházás során a kivitelezők ősszel elbontották a hetvenes években épült, korszerűtlen épületeket, majd a második ütemben épült fel a modern, tágas, váróteremmel is rendelkező épület.

A napi 220 induló- és érkező autóbuszjáratot és közel 3000 utast kiszolgáló létesítmény összesen 2031 négyzetméteres területen fekszik. Az idős, árnyat adó fák megmaradtak, megújító metszéssel és kezeléssel egészségesebbé váltak, de újabb zöldfelületeket is kapott a létesítmény.

Az új épület hasznos alapterülete 102 négyzetméter, a terveket Siklósi József Ybl-díjas építész, vezető tervező készítette. Az új, akadálymentes létesítmény mind az utazóközönség, mind az itt szolgálatot teljesítő munkavállalók számára megfelelő szociális részlegekkel, kulturált váróteremmel, biztonságos bérletpénztárral, korszerű gépészettel, energetikai rendszerrel működik.

Az elektronikus utastájékoztató eszközök beüzemelése után tesztidőszakkal indul a rendszer. A következő hetekben a belső bútorozás, a technikai eszközök szerelése, a tájékoztató táblák kihelyezése és a forgalmi iroda beköltözése következik, az utazóközönség április 23-án, hétfőn üzemkezdettől veheti birtokba az új létesítményt. Az autóbuszjáratok ettől az időponttól kezdve már ide érkeznek, és innen indulnak.

Az új autóbusz-állomás pénztárának és várótermének nyitva tartásáról, az induló- és érkező állások térképével kiegészítve a médián keresztül és szórólapok útján tájékoztatja az utasokat a közlekedési központ.

A régi autóbusz-állomás bontásának és újraépítésének ideje alatt ideiglenes induló- és érkező állások látták el a feladatokat a Széchenyi utcában. Az elmúlt hét hónapos időszakban mind az utasok, mind az itt élők, közlekedők részéről együttműködésre, türelemre volt szükség, melyet utólag is megköszön a szolgáltató.

2018-04-10 12:14 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom