Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Évértékelőt tartott a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség

Nagy Aladár levezető elnök köszöntötte a közgyűlésen megjelent képviselőket.

Az előírásnak megfelelő, ügyrendi kérdések eldöntését követően a megszavazott napirend szerint kezdődött meg a munka. Kun Csaba a szövetség elnöke értékelte az elmúlt évi munkát. Elmondta, hogy a megjelent képviselők mindegyike a közgyűlést megelőzően írásban magkapta az elkészített beszámolókat, ezért csak néhány gondolattal egészíti ki az írásos anyagot. A fő irány, ami mentén a szövetség dolgozott az előző évben, meghozta a várt sikert. Sikerült helyre állítani a szövetség iránti bizalmat valamennyi partner szervezettel, együttműködő partnerrel.

A tagegyesületek töretlenül hozták azt az eredményt, a szolgálatellátás terén, amit az előző években. Kiemelte azokat a rendezvényeket, melyek részben szakmai fejlődés, részben szabadidő hasznos eltöltése érdekében rendezett a szövetség. Elsősorban az Ifjú

Polgárőr Tábor megrendezése valamint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr Fő-kapitányság támogatásával megtartott oktatások kerültek említésre. Bábolnán horgászversennyel egybekötött családi napot is szervezett a szövetség a tagegyesületek tagjainak és családtagjaiknak.
Kun Csaba külön megköszönte azt a támogatást, amit a tagegyesületek nyújtottak a 2017-ben megválasztott elnökségnek. A tagszervezetek ilyen szintű összefogása és támogatása nélkül nem sikerült volna talpra állítani a szövetséget.

Meghívott vendégek közül elsőként Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kért szót. Hozzászólásában megköszönte azt az áldozatos munkát, amit az önkéntes segítők végeznek a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében.További támogatásáról biztosította a szövetséget, kiemelve az esetleges pályázatok elkészítéséhez nyújtandó szakmai segítséget.

Erdős Viktória a lovas polgárőr szolgálat szükségességét, valamint fontosságát emelte ki. Felajánlotta segítségét mind a lovas, mind a kutyás polgárőr tagozatok képzésére, támogatására. Farkas Gábor r. dandártábornok Úr, hozzászólásában kiemelte a romló közlekedési morált. Sajnos 2018 év első felében a közlekedési balesetben elhunytak száma meghaladta az előző évben elhunytak számát. Ismét megerősítette a tagságot abban, hogy a polgárőrség a rendőrség első számú stratégiai partnere. Közösen megfogalmazott és kitűzött célok mentén nagy eredményeket érhetünk el.

Benye János tü. ezredes Úr a perifériára szorult emberek veszélyeztetettségére hívta fel a figyelmet. A polgárőrség sokat tehet a tűzesetek megelőzése érdekében, figyelemfelhívó, felvilágosító tevékenységével.

A közgyűlés zárásaként jutalmak átadására került sor, majd közös munkaebéddel zárult az esemény.

Farkas Gábor r.dandár tábornok, rendőrségi főtanácsos úr, KEMRFK főkapitány Ezüstözött rendőrségi Sárkányölő Szent György emlékérmet adott át, a Kiváló szakmai együttműködés elismeréséül Bedecs Jánosnak a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület elnökének, valamint a Németh Zsoltnak a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület tagjának.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Elnökségének javaslatára az Országos Polgárőr Szövetségtől, Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta:

Milus Gábor r. ezredes Úr /Komárom-Esztergom Megyei RFK. rendészeti rendőrfőkapitány helyettes /

Török Attila Úr /Oroszlány Város Polgárőrsége Egyesület tagja/

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát kapta:

László Zsoltné Aszzony /Bokodi Polgárőr Egyesület elnöke/

Farkas Béláné Asszony /Ácsi Polgárőr Egyesület tagja/

Németh Sándor Úr /Tatabányai Polgárőrség Önvédelmi Egyesület tagja/

Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát kapta:

Szalai Emese úrhölgy /Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagja/

Baán Szabolcs Úr /Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagja/

Kovács Bence Úr /Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke/

Nyitrai János Úr /Nagyigmándi Polgárőr Egyesület tagja/

2018-04-25 13:24 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom