Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Innovatív kezdeményezés a gyógynövénygazdaságban

Az erre irányuló Herbaland című projektet pénteken reggel sajtóreggeli keretében ismertette a média képviselőivel Vasi Emma, az RDV ETT igazgatója és Popovics György, a megyei közgyűlés és a Rába-Duna-Vág ETT elnöke.

A projekt keretében az érintett piaci szereplőkből adatbázist képeznek, egy ingyenes web-kereskedelmi platformot hoznak létre számukra, valamint képzési programot alakítanak ki, konferenciákat, workshopokat és ismeretterjesztő tanulmányutakat szerveznek a témában. Utóbbira már a jövő hét folyamán sor kerül: egy kisebb csoport egy két napos tanulmányút során a zánkai Gyógynövény-völgybe látogat el.

„Az érintett területeken óriási hagyománya van a gyógynövényiparnak, amely ma is él, de halványan. Ezt az évszázadok alatt felhalmozódott tudást szeretnénk a projekt keretében megmenteni és rendszerezni, valamilyen módon hozzáférhetővé tenni, ezáltal pedig azt is elérni, hogy ez a megerősödő ágazat hozzátudjon járulni mindkét ország gazdaságának növekedéséhez” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette, a projekt lehetővé teszi marginális társadalmi csoportok bevonását is, és segítheti a versenyképes családi gazdaságok, kis- és középüzemek működését vidéken, nagyobb gazdaságokkal együttműködve pedig biztosíthatja a vidéki lakosság egy részének a foglalkoztatását, megélhetését.

„A zánkai tanulmányút során nem csak a Gyógynövény-parkba látogatnak el az érdeklődők, hanem a régió egyes vállalkozásait is érintik, amelyeknél megtudják, hogyan lehet felhasználni, értékesíteni az egyes gyógynövényeket” - egészítette ki Vasi Emma, az RDV ETT igazgatója.

2018-05-23 09:51 -=Vissza=-

www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom