Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Folytatódik a hátrányos helyzetűeket támogató foglalkoztatási projekt

A Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnereivel közösen 2016.08.01-2018. 10.31. között már megvalósítottak egy sikeres foglalkoztatási projektet, amely hozzájárult a munkanélküliek, inaktívak számának csökkentéséhez. A programba 223 hátrányos helyzetű álláskeresőt vontak be, 144 fő került elhelyezésre foglalkoztatóknál. 51 fő kapott képzést. A 144 foglalkoztatásba került munkavállalóból 134 főt 117 mikro és kisvállalkozás alkalmazza a komáromi, tatai és komáromi járások területén. 10 fő egyéni vállalkozóként kapott támogatást vállalkozása beindításához.  A munkaerő-piacra visszakerült emberek döntően az építőiparban, a kereskedelemben és gépjárműjavításban, a vendéglátásban, a feldolgozóiparban tudtak elhelyezkedni. 2016. szeptember 29-én megalakult a 32 tagú megyei foglalkoztatási fórum, a 9 tagú irányítócsoport és a 2 fős paktumiroda is, és elkészült a megye foglalkoztatás-fejlesztési stratégiája és akció terve is.

A TOP-5.1.1-16-KO1-2018-00001 számú most kezdődő projekt közvetlen célja a már működő foglalkoztatási együttműködés megerősítése, a paktumszervezet folyamatos fenntartása, paktum szolgáltatások nyújtása, a képzési és foglalkoztatási programok, munkaerő-piaci szolgáltatások, a megkezdett befektetés-ösztönzési tevékenységek folytatása. Kiemelt cél a megye által vezérelt területi operatív programból finanszírozott fejlesztések munkaerő igényeinek biztosítása, különös tekintettel a fejlesztett gyermekellátási kapacitások szükségleteire.  Cél továbbá a tervezett új befektetői igények legalább részbeni kielégítése, hiszen Komárom, Tata, Kisbér és Tatabánya térségében is várhatóak gépipari, autóipari, elektronikai és egyéb beruházások. A befektetések ösztönzésére folytatódik az első ütemben elkészült online is elérhető gazdasági területkínálati kataszter fejlesztése. 

Az új projektben a konzorcium 223 személyt szeretne legalább bevonni a munkaerő-piaci programba, min. 90 főt álláshoz juttatni, max. 50 főt képezni, hogy a munkaerő-piacon versenyképes ismeretekkel bírjanak. A projekt 2018. november 1-jével indult és várhatóan 2020. december 31-ig tart.

2019-01-28 15:06 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom