Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Megyejáró Hódító Túra Lábatlanon

A lábatlani Dupla Bunkertúrán izgalmas útvonallal és tematikával indult útjára a Megyejáró Hódító Túrák. A több száz résztvevő a Megyei Értéktárban is szereplő Gerenday Közösségi Ház és Kert elöl indult.
A kijelölt két távra - 9,7 km és 15,7 km - gyorsan beteltek a helyek. A rövidebbre a kisgyermekes családokat várták, a hosszabbra pedig a nagyobb kihívást keresőket.

Bármelyik távot is választották a kirándulók, megismerkedhettek a település épített és természeti értékeivel. Kipróbálhatták a Mezítlábas Tanösvényt, részt vehettek fegyverbemutatón, ahol a bátorságukért cserébe a gyerekek kedves ajándékot kaptak. Aki szerette volna megnézni, milyen egy igazi, működő páncélozott harci jármű, azt is megtehette. A túra csúcspontja azonban az a két, egyenként nagyjából 300 méter hosszú bunker volt, amely izgalmas betekintést nyújtott a második világháború idejébe. A megfáradt túrázókat finom falatok, oklevél, puzzle és a Térségi Szerencsekerék várta a célban.

A Megyejáró Hódító Túrákkal a szervezők célja, hogy a programok során a résztvevők megismerjék a megye természeti és épített értékeit, felfedezzék távolabbi környezetük hagyományait és különlegességeit, a túrázás pedig, mint közös kedvtelés közelebb hozza egymáshoz a távolabb élő közösségeket.
Bízunk benne, hogy sokan kapnak majd kedvet a túrákhoz, nem egy, hanem akár több helyszínre is regisztrálnak.

A következő állomás Bajnán a Gróf Sándor Móric Emléktúra lesz május 11-én.

2019-05-09 14:57 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom