Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Megyezászlók lobognak majd megyénk minden településén

Erős közösségek által válik erős megyévé Komárom-Esztergom megye! A megyei önkormányzat ezért a következő időszakban nagy hangsúlyt fektet a megyei identitás és az összetartozás erősítését célzó programok, aktivitások és közösségépítő rendezvények megvalósítására. A cél, hogy a két vármegye területén élők közelebb kerüljenek egymáshoz, a történelmi örökségből és különbözőségekből adódó törésvonalak megszűnjenek, vagy nagymértékben csökkenjenek.

„Nagy öröm, hogy a projekt lehetőséget adott arra is, hogy ne csak rendezvényekkel, de olyan maradandó, az összetartozást szimbolizáló jelképekkel is gazdagítsuk településeinket, mint a hamarosan mindenkinek átadásra kerülő megyezászlók” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Az első zászlók átadására május második hétvégéjén két helyszínen került sor: Esztergomban a Nemzeti Emlékhelyek Napja programsorozat ünnepélyes megnyitóján a lobogót Popovics Györgytől Romanek Etelka polgármester vette át.

Vasárnap a Vértessomlói Nemzetiségi Falunap adott alkalmat az átadásra – a településen Igó István polgármester vette át a lobogót. „A közös értékek, a közös történelem, a múlt, a hagyományok, a kultúra, évezredes harc és munka köti össze megyénk lakóit, amely értékeknek a jövőben is összekötő erőként kell erősíteniük az utánunk jövőket” –fejtette ki Popovics György.

2019-06-12 14:52 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom