Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások





Virtuális Erőmű Program

Fenntarthatósági programjaink megvalósításában szakmai együttműködő partnerünk hazánk legnagyobb és legismertebb energiahatékonysági társadalmi innovációs programját, a Virtuális Erőmű Programot (VEP) működtető Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. (MI6 NKft.), amely egyben a zöld gazdasági szakmapolitikai stratégiaalkotás meghatározó szereplője.
A Mi6 partnerségben működik az NFFT-vel, a KEH-el, az ITM-el, a PM-el, az EMMI-vel, a MÖOSz-al, az MJVSz-el és a TÖOSz-al, de több ezer vállalkozással, a megyei önkormányzatokkal, a Fővárossal, a megyei jogú városokkal és számos önkormányzattal is.
A Virtuális Erőmű Program egyike a Dr. Molnár Ferenc által kitalált és alapított Prevenciós célú Virtuális Építő Programoknak (PVÉP): a klímaváltozást megelőzendő (prevenció), a partneri energia-megtakarításaiból egy olyan fosszilis erőművet épít – szerencsére csak virtuálisan – (virtuális építő program) amelyet a VEP-nek köszönhetően a valóságban soha nem kell felépíteni, hiszen „a legzöldebb energia az, amit nem kell felhasználni, de még csak meg sem kell termelni”.
A „sok kicsi sokra megy” elve alapján mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a virtuális felépítmény, azaz az energiamegtakarítási mérték minél nagyobbra nőjön. A legjobb mintaprojekteket díjazzák és mások számára mintaként állítják – a legjobb minták pedig a közoktatás szintjéig beépülve tananyaggá is válnak, míg a szakma- és fejlesztéspolitika részére forrás tervezési és programozási információként is beépítési javaslatra kerülnek.
Az eddig összegyűjtött jó gyakorlatoknak köszönhető energiamegtakarítások alapján a VEP jelenleg a 4. legnagyobb hazai villamos erőmű és a legnagyobb zöld erőmű.
 A VEP-et az Európai Bizottság a legjobb három uniós energiahatékonysági program egyikének választotta, míg Magyarország köztársasági elnöke 2019-ben az ENSZ részére is implementálásra ajánlotta, mint nemzetközi mintarprojekt. A VEP-nek időközben létrejöttek a megyei szervezetei is, így megalakult többek között a Komárom-Esztergom Megyei Virtuális Erőmű Program (KEVEP) 2019. szeptember 5-én. A KEVEP-et 18 szervezet hozta létre. Az alapító szándéknyilatkozatot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat mellett többek között a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az EDUTUS Egyetem képviselője is aláírta. A Virtuális Erőmű Program nemzeti klímavédelmi és fenntarthatósági mintaprojekt kiterjesztésének várható sikerében és a társadalmi szerepvállalásunknak és a fenntarthatóság terén elért sikereinknek köszönhetően 2021-ben is a szakmai programjaink támogatója a Szerencsejáték Zrt.

2021-09-30 14:38 -=Vissza=-





www.kemoh.hu






sacravelo.eu




Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom