Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


„Országgyűlési Választások 2014”

E címmel fut az a projekt, amelynek során felkészítő előadásokat szervez a dr. Péntek Péter megyei főjegyző által vezetett Területi Választási Iroda ( TVI) a Helyi és Egyéni Választókerületi Választási Irodák( HVI) vezetőinek.
Az eseményen részt vett dr. Vida Dóra, a Megyei Kormányhivatal főigazgatója is.

Az előadások célja, hogy a megváltozott törvény jogszabályok rendelkezéseit megfelelőképpen magukévá tudják tenni a szakemberek a választásokig, illetve hogy a választópolgároknak is felkészülten tudjanak rendelkezésükre állni a felmerülő kérdéseik esetén.

A második alkalommal megtartott oktatáson az eddig nem tárgyalt, az aktuális feladatokhoz kapcsolódó rendelkezésekről kaphattak széleskörű tájékoztatást a HVI vezetők.

Bodnár Mihály, a TVI pénzügyekkel foglalkozó munkatársa a HVI-k pénzügyi kötelezettségeiről tartott tájékoztatót, felhívva a figyelmet a HVI-k egyszerű, de pontos költségvetése elkészítésének időszerűségére, valamint a választási pénzeszközök elkülönített kezelésének fontosságára.

Dr. Srtöcker Renáta, a Komáromi Választókerület irodájának vezetője az előző előadás óta eltelt időszak jogszabályváltozásairól számolt be. Kiemelte a sajtó munkatársai jelenlétének új szabályzását, a választásra vonatkozó határidőket és határnapokat, a március 17-ig megválasztandó szavazatszámláló bizottságokra vonatkozó fejezeteket, valamint a határon túliak szavazásával kapcsolatos rendelkezéseket. Változott a mozgóurnák igénylésének, a jelöltek jelölésének és a helyi képviselők létszáma megállapításának módja is. A helyi képviselők számát a HVI-k, a megyei közgyűlés, és megye jogú város számát a TVI vezetője állapítja meg a települési lélekszám alapján február 15-ig.

Sarkantyú Adrián, az Esztergomi Választási Iroda vezetője a jelöltállítás új módjáról tartott tájékoztatót. Mint mondta, a limit 500 db érvényes választópolgári ajánlás, melyhez az ajánlási íveket február 17-től vehetik át a kijelölt helyeken, Komáromban, Tatabányán és Esztergomban a pártok megbízottjai. Az ajánlásgyűjtés határideje március 3., 16 óra, a pártoknak az országos listájukat március 4., 16 óráig van módjuk bejelenteni.

Malomsoki Zsolt a TVI informatikai munkatársa a technikai eszközök HVI-khez való kihelyezéséről, az üzemeltetési körülményekről, valamint a szükséges informatikai rendszer működéséről tájékoztatta a jelenlévőket. Mint elhangzott, a 76 településhez 32 munkaállomást telepítenek, melyek szakszerű működtetését a kormányhivatal kérés esetén informatikai és technikai oktatást megtartásával tart.

Az előadás alkalmával dr. Veres Mária, a TVI tagja a kampányra vonatkozóan elmondta, hogy az országgyűlési kampány február 15-én startol. A csütörtöki előadássorozatot dr. Veres Zoltán a választásokra vonatkozó speciális jogokról, jogorvoslati rendszerről és általános szabályokról tartott előadása zárta.

2014-03-12 11:43 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom