Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Egyeztető megbeszélés a a megyei választási kollégium tagjainak

Egyeztető megbeszélés hívott össze dr. Péntek Péter megyei főjegyző, mint a Területi Választási Iroda vezetője, melynek a kormányhivatali szolgáltatásokról szóló megállapodás és a megyei rendőrkapitányság választásokkal kapcsolatos aktuális feladatai voltak a témái.
Sárközi László rendőr alezredes, a megyei rendőrkapitányság választásokért felelős előljárója elmondta: Az ORFK által kiadott országos intézkedési terv alapján minden megyei rendőrkapitányság elkészítette a saját megyéjére vonatkozó intézkedési tervet, annak módszertani útmutatóját, mint segédanyagot. A megyei intézkedési terv két részre osztható: a választásra való felkészülés időszakára ( kampányidőszak ) és a választások napjára.

Mint elhangzott, a kampányidőszak fő feladatai közé elsősorban a jogsértésekkel kapcsolatos ügyek tartoznak. A jogsértéseket, bűnügyi szabálysértéseket bűnügyi csoport vizsgálja meg.

A megyei rendőrkapitányság feladatai között bombakutató csoportok felállítása is szerepel a gyors reagálás elősegítése érdekében. Ilyen csoportok alakultak a Tatabánya – Tata, Esztergom- Dorog, valamint Oroszlány- Kisbér-Komárom egyéni választási körzetekben, amelyek a választás utáni napig működnek majd. Ezen kívül a készenléti rendőrség tűzszerész szolgálata is működtet segítségnyújtó csoportot március 31 és április 7 között.
Az intézkedési terv kitér a kampányidőszak rendezvényeire, amelyeket szintén figyelemmel kísér a rendőrség. A kampányrendezvények között kiemelten kezelik azokat, amelyeken országos politikusokat hívtak vendégül.
A feladatok sorába tartozik még olyan objektumok feltérképezése március 31-ig, ahol választásokkal kapcsolatos anyagokat tárolnak. Ezen objektumok megfigyelése járőrök feladata lesz.

A szavazóhelységeket a választás napja előtt bombakutatók fogják átvizsgálni, melyeket átvizsgálás után pecséttel zárnak le. Április 6. reggel 5 órától irányító törzs működik a szavazóhelység bezárásáig.

Sárközy László beszélt még a fogvatartottak szavazásáról, ami szintén beépült az intézkedési tervbe.
Ők, átjelentkezési kérelmük benyújtása után mozgóurnát kérhetnek a fogva tartásuk szerint illetékes szavazókörből.

Mint elhangzott, a szavazólapok szállítása idején az útvonalakon fokozott rendőri jelenlét várható. A rendőrség nem nyújt fizikai segítséget a szállításban, ahhoz a rendőrség csak felügyeletet biztosít.
A rendőröket a választással kapcsolatos feladataik ellátásában a polgárőrök is segíteni fogják.

Dr. Péntek Péter főjegyző, a Területi Választási Iroda (TVI) vezetője a szavazólapok biztonságos eljuttatásának időpontjáról és folyamatáról egyeztetett a jelenlévőkkel, majd dr. Vida Dóra, a megyei kormányhivatal főigazgatója ismertette a kormányhivatal választásokkal kapcsolatos szolgáltatásait.

2014-03-24 11:47 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom