Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Korábbi választások


Adottak a feltételek a törvényes választáshoz

A Területi Választási Iroda vezetője, dr. Péntek Péter tájékoztatott bennünket, hogy hivatalosan és nyilvánosan lezajlott a választási informatikai rendszer tesztelése.
Mik ezek?
– Ez volt az első teszt?
– Nem, két hete kedden már volt egy úgynevezett belső főpróba.
– Hogyan zajlott ez a mostani művelet?
– A tesztelésen megyénk valamennyi települése képviseltette magát. Kipróbáltuk a csatlakozásokat az országos rendszerhez, valamint a mi berendezéseink működőképességét.
– És milyen megállapítást tettek?
– A próbák alapján garantálni tudjuk, hogy az informatikai rendszer eredményes és törvényi előírásoknak, jogszabályoknak megfelelően működik. Reméljük, a hátralévő néhány napban már nem lesz semmi gondunk. A hétvégén a szavazólapok is megérkeztek szűkebb hazánkba. Gondoskodtunk azok megfelelően biztonságos őrzéséről. Ebben a rendőrség és a polgárőrség nyújtott hathatós segítséget. Szombat délután a külföldön tartózkodók még kérhették a szavazásba történő részvételi lehetőség maguknak. Ám megyénkben nem jelentős ezen állampolgárok száma.
– Mit kell még a voksolásról tudni?
– Az arra rászoruló választók még mindig kérhetnek mozgó szavazóládát az illetékes választási irodától. Ilyen mobil urnát még április hatodikán is igényelhetnek, de ezt akkor már csak a helyi szavazatszámláló bizottságtól. Közben javában zajlik a szavazatszámláló bizottsági tagok felkészítése. Ezt teszik egyébként a jelölő szervezetek, pártok is a saját delegáltjaikkal.

 

2014-03-31 15:27 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom