Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság

Nemzeti Választási Iroda

Határozatok

Ülnökválasztás 2019.

Korábbi választások


Ülésezett a  megyei választási kollégium
A megyében működő Területi Választási Iroda ( TVI)  is készül a közelgő, május 25-i európai uniós választásra.  A TVI legfőbb feladata, ezzel együtt felelőssége, hogy a megyében működő valamennyi egyéni választókerületi irodától az összes szavazókörig minden, a választások lebonyolításában közreműködő munkatárs a legszakszerűbben és leghatékonyabban lássa el feladatait.  A korábbi, országgyűlési választáson begyűjtött tapasztalatok megvitatása,  az aktuális   feladatok átbeszélése,  a   felmerült kérdések megválaszolása  és tisztázása  érdekében hívta össze dr. Péntek Péter, a TVI vezetője a választási kollégium tagjait.
A megyeházán megtartott értekezleten részt vettek az egyéni választókerületi irodák vezetői, a területi választókerületi iroda munkatársai, a kormányhivatal választások lebonyolításával megbízott munkatársa is.
Az értekezleten  szó volt az Országos Egyéni Választási Irodák ( OEVI)  aktuális feladatairól és hatásköréről, szavazólapok kiszállításának módjáról, a szavazókörökbe történő eljuttatásukról és őrzéséről,  a rendőrséggel való együttműködésről, valamint  a pénzügyi normatívákról. 
Hangsúly került az Országos Egyéni Választókerületi Bizottságok ( OEVB ) szerepére és hatáskörére, amelyről a Helyi Választási Irodák ( HVI) számára külön állásfoglalást fogalmazott meg a TVI vezetője, dr. Péntek Péter.
Az EP választás - előre láthatólag - gördülékenyen fog menni.  Az országgyűlési választáshoz képest a legnagyobb különbség, hogy most az egész ország egy választókerületet alkot, minden választópolgár egységes tartalmú szavazólapon adhatja le voksát. Fontos különbség még, hogy a napi részvételi adatok más időpontokban kerülnek nyilvánosságra.  Mivel nem egy időben zárnak a szavazókörök az összes uniós országban, ezért a végeredmények sokkal később,  valamennyi  uniós tagállam összes szavazókörének bezárását és a szavazatszámlálást követően, várhatóan 23 óra után kerülnek nyilvánosságra.  Ez a tilalom nem vonatkozik az exit poll  jelentésekre.

   

2014-05-14 10:38 -=Vissza=-

www.kemoh.hu


Közérdekű adatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom