Megyénkről... Önkormányzat... Területfejlesztés... Keresés a portál oldal híreiben, dokumentumaiban...
VÁLASZTÁS

Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Iroda

Nemzeti Választási Iroda

Korábbi választások


Irány Esztergom és Tata

Szombaton délelőtt hivatalosan is birtokba vehették a kerékpárosok az Etyektől Tarjánba vezető 40 kilométeres kerékpárutat – a most átadott szakasz része az országban zajló, eddig nem látott nagyságrendű kerékpárút-fejlesztésnek, az aktív pihenést szolgáló kormányzati csomagnak. A program folytatódik, Esztergom és Tata irányába újabb kerékpárutak épülnek!

2017-10-30 14:31 -=Tovább=-


Elrajtoltak a magyar-szlovák határ menti térség uniós projektjei

Kerékpárutak építése, természeti élőhelyek megóvása, kerékpárkölcsönző rendszer kiépítése, interaktív tematikus parkok kialakítása – többek között ezek a projektek valósulnak meg hamarosan megyénkben számottevő uniós támogatás segítségével, határon útnyúló együttműködés keretében. A nyertes projektekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a megye országgyűlési képviselői, fejlesztési biztosa és a megyei közgyűlés elnöke.

2017-10-30 14:27 -=Tovább=-


85 milliárd forintból fejlesztette tatabányai gyárát a Bridgestone

Befejezte fejlesztési programját és felavatta kibővített tatabányai üzemét a Bridgestone. A világ legnagyobb abroncs- és gumitermék-gyártójának magyar leányvállalata megkétszerezte gyárának alapterületét, évi 1,8 millióról 3,6 millió abroncsra növelte gyártókapacitását, és megháromszorozta munkavállalóinak számát.

2017-10-30 14:24 -=Tovább=-


57 milliós esélyegyenlőségi projektet valósít meg a megye

Sikeresen pályázott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program felhívására. Az 57 M Ft európai uniós támogatás segítségével olyan beavatkozásokat tervezünk, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok helyzetét javítják helyi és területi szinten is.

2017-10-30 14:20 -=Tovább=-


A megyei rajz- és fotópályázatok legszebb alkotásai ezúttal a Duna-partjára érkeztek

Komárom, Bakonysárkány, Nyergesújfalu és Pilismarót után a Duna partján fekvő kisváros Tát volt a következő állomása október 20-án, pénteken annak a tárlatsorozatnak, amit azért hívtak életre, hogy a megyei óvodások és általános iskolások, illetve középiskolások klímaváltozással kapcsolatos rajz és fotópályázatain született pályaműveket közszemlére bocsáthassák.

2017-10-30 14:14 -=Tovább=-


25 éves a német-magyar focibarátság megyénkben

A Komárom-Esztergom Megyei és a német Rajnai Labdarúgó Szövetség közti együttműködési megállapodást 1992-ben írta alá a két akkori elnök, Solymos Tibor és Theo Zwanziger. Ezt erősítette meg a hétvégén, október 14-én tartott jubileumi ünnepségen a két mostani vezető.

2017-10-30 14:11 -=Tovább=-


Megnyitották az új Duna híd projektet

"Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök ma délután a komáromi Monostori erődben az új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen.

2017-10-30 14:08 -=Tovább=-


A Dunakanyarba érkezett a vándorkiállítás

Komárom, Bakonysárkány és Nyergesújfalu után Pilismarót volt a következő állomása október 11-én, szerdán annak a tárlatsorozatnak, amelyen ismét közszemlére kerültek a megyei óvodások és általános iskolások, illetve a középiskolások klímaváltozással kapcsolatos pályaművei.

2017-10-11 16:24 -=Tovább=-


Szavaltak az 50 év felettiek – versmondó verseny Esztergomban

Október 7-én, szombaton kilencedik alkalommal rendezett versmondó versenyt az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár „…VIRÁG VOLT A VERS…” címmel az 50 év feletti amatőr versmondóknak. Idén a hét szlogenje a „Csak tiszta forrásból” volt.

2017-10-11 16:20 -=Tovább=-


Komárom-Esztergom megye jó példával szolgál

Utolsó etapjához érkezett a kutatási program, amely még tavaly decemberben kezdődött Komárom-Esztergom megyében és célul tűzte ki, hogy megvizsgálja a megyei és települési önkormányzatok együttműködésének tapasztalatait és lehetőségeit, illetve a települési önkormányzatok egymás közötti koordinációját.

2017-10-11 16:17 -=Tovább=-


<< Előző oldal Következő oldal >>További hírek a 'Hírek, sajtószemle' menüpont alatt...
www.kemoh.hu

Közérdekű adatok
Pályázatok
Kormányhivatal
Partnerlinkek

Települési Pályázati és Fejlesztési Alap


Idegenforgalom